יום שני, 27 באוקטובר 2014

מרק ליום חורפי

מרק ליום חורפי
מזג האוויר החורפי  חוזר ועוטף אותנו, ממלא אותי שמחה  ומזמין מרק חם וטעים, וכמובן נזכרתי שהבטחתי לקבוצת הלימוד שלנו באמפאוור ישראל את המרשם למרק העדשים החמצמץ  והנה החורף הביא הזדמנות לקיום הבטחה , לא התעצלתי ויצאתי לגינת דלי הירקות שלי  וקטפתי את הירוקים למרק, ירוקים טריים ואורגנים
חזרתי לביתי וערמתי את כל המצרכים על השולחן והנה הרשימה וגם התמונה:
2 כוסות עדשים אדומות
10 כוסות מים 
מלח או תרכיז ירקות אורגני (קניתי בעצמי)
2 בצלים קצוצים
5 גבעולי סלרי עלים
צרור נדיב של כוסברה , גם אילו שאינם אוהבים כוסברה (כי הרי ידוע שהעולם נחלק לאוהבי או סולי הירק המדהים הזה)  ,חכו כדאי לכם.
5-6 שיני שום קצוצים
שמן זית בנדיבות או כמות של ככה וככה
לימון טרי  או לימון כבוש
אופן ההכנה:
שוטפים כמובן את העדשים מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות או עד שהן רכות, מסירים את הקצף המצטבר על פני המים בעת הבישול.  בשלב זה אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים ,
עכשיו מגיע שלב הקיצוץ : מקצצים את הבצלים עלי הסלרי השום והכוסברה ,
במחבת רחב וחם קולים את הבצל מספר דקות עד כדי חריכה מעטה מוסיפים את יתר הקצוצים וממשיכים לערבב ולחרוך קצת , מכבים את האש מחכים שיתקרר מעט ואז מוסיפים שמן זית בנדיבות כמה? ככה וככה.
וכל זאת כדי לא לטגן מי שטיגון אינו מפריע לו ,פשוט יטגן את כל הנ"ל
מוסיפים את תערובת הירקות לסיר העדשים עם מלח או תרכיז ירקות , פלפל שחור למי שאוהב מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה, טועמים מוסיפים מלוח ו/או חריף ולא  מתאפקים ומיד מגישים (למרות שטעים יותר יום אחרי)
ההגשה  אפשר פשוט לצקת מרק לצלחת לסחוט לימון וליהנות , אפשר לפרוס פרוסת לימון ולהניח בצלחת ומעליו לצקת את המרק , והכי הכי טעים לקצוץ  קוביות של לימון כבוש לצלחת המרק ולזלול
אם רצונכם  להמשיך לקבל עוד פוסטים טעימים ממני הירשמו  בלחיצה על המרק:
לחץ כאן להצטרפות


להתראות אורית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה